Формата за кандидатстване в конкурса за социални предприемачи Chivas Venture – www.venture.bg

...
Формата за кандидатстване в конкурса за социални предприемачи Chivas Venture – www.venture.bg
Коментари Харесай

Най-голям шанс в Chivas Venture имат стартъпи, които решават реални проблеми

Формата за кандидатстване в състезанието за обществени предприемачи  Chivas Venture – www.venture.bg - затваря след по-малко от седмица – на 30 октомври в 12:00 ч. Конкурсът, който към този момент четири години търси и подкрепя бизнеси с капацитет да трансформират средата, в която живеем, и тази година е с награден фонд от 1 млн.щ.д., който ще бъде разпределен на огромния край през 2018 година

В рамките на българското издание на състезанието се срещнахме с Димитър Димитров, въодушевяващ бизнесмен и създател на TICKEY - един от българските стартъпи, взели присъединяване в световното търсене а бизнеси с идея - Chivas Venturе. Димитър ни описа за опита си в областта на общественото предприемачество и показа потребни препоръки за започващите бизнесмени.

Разкажи ни накратко за теб. Какво би трябвало да знаем за Димитър Димитров?

Завършил съм изчислителна техника преди двадесет и шест години в Технически Университет - София със компетентност, която в този момент се назовава ``Компютърни Системи и Технологии``.
От тогава съм работил главно по огромни ИТ планове в банки и финансови институции. От 2013 година се занимавам със стратъп компании. Тогава спечелихме „ Стартъп уикенд София “ с приложение, което се наричаше Talkie. През 2014 година започнахме работа по TICKEY, което е и повода да давам това изявление.

Как се развива TICKEY от старта на компанията през 2014 година до през днешния ден?

С TICKEY искахме да предложим по-добър метод за потребление на градския превоз. През първите две години вложихме доста време и старания, с цел да приказваме с транспортните организации и с локалните. Да им разбираем, че хората заслужават по-добри услуги и заплащането на билет с мобилен телефон е метод да се усъвършенства обслужването на градския превоз. През април 2016 година стартирахме първия си план за фериботен оператор във Англия. През декември същата година започнахме пробно да работим в няколко станции и метростанции в София, като сега TICKEY работи в девет метростанции. В началото на 2017 година подписахме контракт с “БургасБус ” и сега TICKEY оперира в две тролейбусни линии в град Бургас, също по този начин и във ферибота сред град Бургас и остров Света Анастасия, а от август месец към този момент работим и с градския превоз във Варна. Работим и в един канадски град, където TICKEY действа в 100 и петнадесет рейса. В момента сме част от програмата Smart Open Lisboa на общината в Лисабон.

Какво те въодушеви да подкрепиш фонда на Chivas Venture?

Участвахме в състезанието за обществени бизнесмени Chivas Venture преди две години и там видях опциите и изгодите, които Chivas Venture дава на започващи компании. Фондът поддържа компании, които имат обществена устременост. Той е комфортен инструмент за поощряване младите бизнесмени в България, работещи в обществената сфера, да развиват своите хрумвания и точно посредством сходни начинания може да се усъвършенства положението на обществото, в което живеем.

Какъв вид стартъп компании мислиш, че имат най – огромна късмет за триумф в състезанието?

Мисля, че стартъп компании, които вземат решение реалистични проблеми имат максимален късмет за триумф в Chivas Venture. Компании, които дават решение на действителни потребности и не са под въздействието от модата на деня.

Съвет, който би отправил към започващите бизнесмени?

Съвет, който постоянно насочвам към започващи бизнесмени – „ Не се отхвърляйте след първите компликации “. Имам една мантра - " Fail fast " – пробвай и в случай че не се получи, бързо продължи напред.
Не ми е прелестно когато виждам хора, които имат положителни хрумвания, обаче в един миг се отхвърлят и се връщат в зоната си на комфорт и то още при първата компликация. Свидетел съм на няколко такива планове, които не бяха доразвити от своите основатели, които избраха да се върнат в зоната си на комфорт, без значение от огромния капацитет на концепциите си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР